Kosten & Betalingenbeleid

Iedereen die duurzame producten in de aanbieding heeft, mag deze via het platform van demanier.nl aanbieden. Om dit mogelijk te maken zijn er bepaalde kosten waarmee rekening gehouden moet worden door de verkoper.

... payment info hier....

 

Verificatie kosten

Bij de eerste uitbetaling als verkoper zullen de verificatiekosten van 5 euro in rekening gebracht worden

 

Wij werken met all-in prijzen:

Bij het invoeren van de prijs van het product in een listing is het belangrijk deze als all in prijs op te bouwen. Houdt er dan ook rekening mee dat u de prijs welke u netto wilt over houden aanvult met: de BTW, de transactiekosten, de betalingskosten en de verzendkosten

De BTW

 

Transactiekosten

Als je iets via de verkoopt, betaal je transactiekosten van 5% van de prijs die je bij iedere listing vermeldt, plus het bedrag dat je in rekening brengt voor verzending en cadeauverpakking. Als je een Etsy Payments-gebruiker bent en je je items in een andere valuta dan de valuta van je betaalrekening plaatst, raadpleeg je het gedeelte Valutaconversie hieronder voor meer informatie over de transactiekosten. Als je vanuit de VS of Canada verkoopt, zijn de transactiekosten niet van toepassing op de sales tax, Goods and Services Tax (GST) of Harmonized Sales Tax (HST), tenzij je deze kosten hebt toegevoegd aan je listing-prijs. Als je verkoopt vanuit een ander land dan de VS of Canada zijn de transactiekosten van toepassing op de listing-prijs (die incl. alle belastingen die van toepassing zijn moet zijn), verzendkosten en kosten voor cadeauverpakking. Als je voor een extra vergoeding optionele personalisatie aanbiedt, wordt de extra vergoeding voor personalisatie toegevoegd aan de weergegeven prijs en de totale weergaveprijs is onderworpen aan dezelfde transactiekosten als beschreven in deze sectie. In de sectie Belastingen hieronder vind je meer informatie over of je al dan niet verplicht bent relevante belastingen in je listing-prijzen te verwerken. Transactiekosten worden van je huidige saldo afgetrokken zodra er een verkoop plaats vindt en zijn te zien in de betaalrekening van je shop.

Kosten voor het verwerken van betalingen

Online Verkopen. Etsy-shops die daarvoor in aanmerking komen kunnen Etsy Payments gebruiken voor het accepteren van betalingen via Etsy (meer over Etsy Payments hieronder). Etsy berekent transactiekosten voor het verwerken van elke transactie via Etsy Payments. Kosten voor betalingsverwerking variëren en zijn afhankelijk van de locatie van je bankrekening. In bepaalde markten kan Etsy een vast tarief voor stortinge rekenen, voor het distribueren van de fondsen van verkopers die onder een bepaalde drempel vallen. Lees het Etsy Payments Beleid voor de kosten van betalingsverwerkingen, en waar van toepassing stortingskosten, per land. Deze kosten voor het verwerken van betalingen worden berekend aan de hand van het totale verkoopbedrag, inclusief belasting en verzendkosten. Kosten voor het verwerking van betalingen zullen in je betaalrekening van het verkoopbedrag afgetrokken. Tarieven voor stortingen worden van je Beschikbare Fondsen afgetrokken en zullen op het moment van jouw geplande storting op je betaalrekening te zien zijn.

Verzendkosten

Etsy biedt verkopers die in bepaalde locaties gevestigd zijn de mogelijkheid om verzendlabels te kopen waarmee ze hun bestellingen kunnen voldoen. De kosten van een verzendlabel hangen af van de verzendmaatschappij, de herkomst en de bestemming, het gewicht en de afmetingen van het pakket. Als je voor bevestiging met handtekening of verzekering kiest, worden die extra kosten bij het afrekenen aan de kosten van je verzendlabel toegevoegd. Verkopers die verzendlabels kopen kunnen ook een pakketverzekering afsluiten via bevoegde verzekeringsmaatschappijen. Amerikaanse verkopers die USPS-retourverzendlabels kopen zullen na levering van het retourpakket betalen. Je moet Etsy Payments of PayPal als betalingsmethode accepteren om verzendlabels via Etsy te kunnen kopen. Alle verzendkosten en enige aanpassingen zullen in je betaalrekening te zien zijn en worden van je huidige saldo afgetrokken worden.

Voor meer info lees je het Verzendbeleid.

 

Wisselkoersen

Met uitzondering van de transactiekosten, Offsite Ads-kosten, verwerkingskosten voor betalingen, en tarieven voor stortingen converteert Etsy de kosten van USD naar de valuta van je betaalrekening tegen de marktkoers op het moment dat de vergoeding wordt weergegeven op je betaalrekening. Alle kosten verschijnen in je lokale valuta in de betaalrekening van je shop. Etsy Payments-gebruikers in Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Hongarije, Polen en Roemenië zullen echter alle kosten in mindering brengen op hun betaalrekening in de valuta van hun aangewezen betaalrekening, de euro.

Transactiekosten en kosten voor Offsite Ads; Als je je items plaatst in een andere valuta dan die van je betaalrekening, worden de transactiekosten, en waar van toepassing de kosten voor Offsite Ads, op de prijs die je voor elke listing weergeeft, plus het bedrag dat je aan verzendkosten en cadeauverpakking in rekening brengt, tegen de marktkoers geconverteerd naar de valuta van je betaalrekening en weerspiegeld in je betaalrekening.

Om te voorkomen dat je kosten voor het omrekenen op je verkopen moet betalen, raadt Etsy je aan je items in dezelfde valuta als die van je bankrekening te koop te zetten. Kopers zien de items in de valuta die zij kiezen. Als gebruiker van Etsy Payments kan je besluiten een listing te in een andere valuta dan je bankrekening aan te maken. We berekenen dan 2,5% omrekeningskosten over het verkoopbedrag om de fondsen naar je bankrekening te sturen. Meer over het omrekenen van valuta lees je hier. Wisselkoersen worden automatisch berekend door onze betalingsverwerkingsdienst en worden verder beschreven in het Etsy Payments Beleid.

2. Ontduiking van betaling van kosten

Elke actie van een verkoper om het betalen van kosten te vermijden, wordt beschouwd als ontduiking van betaling van kosten en is strikt verboden door Etsy. Dit omvat bijvoorbeeld het aanmoedigen van kopers om een item dat in je Etsy shop te vinden is via een andere locatie te kopen. Transacties die op Etsy begonnen zijn, mogen niet buiten Etsy afgerond worden. De prijs die in elke listing-omschrijving vermeld staat moet een correcte weerspiegeling van de verkoop zijn. Verkopers mogen de prijs van een item na verkoop niet veranderen om zo betaling van de Etsy transactiekosten te ontduiken, en mogen geen misleidende locatie-informatie over het item geven of zonder toestemming het account van een andere gebruiker gebruiken.

3. Betalen van je Etsy-kosten

Etsy zal automatisch alle door jouw verschuldigde kosten van je betaalrekening aftrekken. Indien je genoeg findsen op je betaalrekening hebt staan is er aan jouw kant geen verdere betaalactie nodig. Als er niet genoeg fondsen op je betaalrekening staan, ben je verantwoordelijk voor de volledige betaling van je verschuldigde kosten, binnen 15 dagen na de datum van het maandelijkse overzicht. Doe je dit niet, dan beschouwt Etsy dit als in gebreke blijven. Etsy kan dan de bij ons bekende creditcard belasten of andere acties ondernemen, zoals deze staan beschreven in de sectie vergoedingen van Etsy's Betalingenbeleid. Als je een verkoop doet op het moment dat je een openstaand te betalen saldo hebt, zal het netto verkoopbedrag voor dat openstaande saldo aangewend worden. Je kunt je openstaande saldo handmatig met creditcard, debitcard of PayPal betalen. Amerikaanse verkopers kunnen zich ook registreren voor AutoFacturatie, Etsy’s optie voor automatische factuurbetaling.

Je overzicht is aan het begin van elke maand beschikbaar in je betaalrekening. In het overzicht vind je het totaal van alle verkopen en kosten van de voorgaande maand. Meer informatie over het betalen van je openstaande saldo vind je in dit Help-artikel.

Etsy kan in afwachting van je betaling van je openstaande saldo je verkooprechten opschorten.

Voor het laatst geüpdatet op 11-08-2020